MEZŐGAZDASÁG, AGRÁR HÍREK, CIKKEK, ÉRDEKESÉGEK

Az ültetvényt egy Robotkutya őrzi

Az ültetvényt egy Robotkutya őrzi

A Boston Dynamics mérnöki és robotikai tervező vállalat fejlesztette ki a Spot névre keresztelt robotkutyát, amely mindenféle terepen képes közlekedni.

A vállalat Spotra alapozott RoboCrop mezőgazdasági projektje keretében drasztikusan csökkentették a felhasznált vegyszerek és peszticidek mennyiségét és kijuttatásuk költségét, növelték a hozamot, és javult a termés minősége is.

 

A robotba épített számítógép és kamera egy terményvizsgáló rendszerrel kombinálva vizsgálja a termés minőségét, érettségét, a növényeket veszélyeztető kártevőket és betegségeket.

Csak az adatok alapján, vagyis ott és akkor használnak vegyszereket, ami­kor szükséges, elkerülve az állománypermetezést.

A robot által gyűjtött adatokat valós időben is követni lehet.

A fürge, négylábú robotkutyát, amely a „Spot” terméknév alatt szerepel, a rendkívül titkos amerikai Boston Dynamics cég fejleszti évek óta.

De a múlt héten végre megvásárolhatóvá vált, és úgy tűnik, Musk gyorsan elkapta az egyik almot. 

A beltéri vagy kültéri használatra alkalmas robot képes feltérképezni környezetét, érzékelni és elkerülni az akadályokat, lépcsőzni és ajtókat nyitni.  

Vissza

Kapcsolódó bejegyzések

Mezőgazdasági gépek, zöldség és gyümölcs feldolgozó gépek, zöldség gyümölcs nagykereskedelem és palánta forgalmazás. 

MICHALAK MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK KIZÁRÓLAGOS MAGYARORSZÁGI FORGALMAZÓJA.

Elérhetőség

+36-30/559-1552

OFFICE@KRIMZON.EU

1071 BUDAPEST, DEMBINSZKY U. 38/III 28

Levelezési cím

6772. Deszk. Széchényi István 51/b

Telephely
Kérjük, amennyiben szöveg elírást, vagy technikai problémát tapasztal, jelezze: Bakó Krisztián. Online marketing specialista