MEZŐGAZDASÁG, AGRÁR HÍREK, CIKKEK, ÉRDEKESÉGEK

FINISBE ÉRTEK A TÁRGYALÁSOK: ŐSSZEL RÉVBE ÉRHET...

FINISBE ÉRTEK A TÁRGYALÁSOK: ŐSSZEL RÉVBE ÉRHET...

Finisbe értek a tárgyalások: Ősszel révbe érhet a családi gazdaságokat és őstermelőket szabályzó kormányrendelet! Az Agrárkamara, az Agrárminisztérium, a Pénzügyminisztérium és az Igazságügyi Minisztérium közel két évnyi egyeztetés után lassan közös nevezőre jut a magyar családi gazdaságok ügyét illetően.

Az átfogó reform megkönnyítené az agrár szektor azon szereplőinek dolgát, akik családi vagy őstermelői minőségben dolgoznak.

 

A rendszer régi és elavult, így egyértelművé vált, hogy modernizációra szorul, ezért a Nemzeti Agrár Kamara (NAK) kezdeményezte a rendszer újra dolgozását, az adóterhek könnyítését és a felesleges adminisztratív teendőktől való mentesítést.

 

A tervezet kitér az őstermelői tevékenységek bővítésére, a kiegészítő bevételekből származó bevételek bizonyos részben őstermelői bevétellé tételére, a személyi jövedelemadó kötelezettségi jövedelemhatár emelésére és két féle opcionális adózási rendszer bevezetésére.

Bevezetnék a Családi Őstermelők Gazdaságát, mint gyűjtőfogalmat a magánszemélyként együtt termelő családok gazdasági formájaként, így egyszerűbbé és átláthatóbbá válnának a működési struktúrák.

Emellett bevezetnék a Családi Mezőgazdasági Társaság fogalmát is, amelyeknek minősítését a NAK végzi majd el.

A könnyített adóterhek és az egyszerűsített struktúra célja, hogy segítsék a családi vállalkozások gyorsabb fejlődését, jobb lehetőségeket biztosítsanak a keretrendszerek szigorú betartására és az Uniós szabályoknak való megfelelésre.

Így a legkisebb családi társulásoknak is jobb esélyeik lesznek gépesítésre, speciális pályázati pénzek elnyerésére, ezáltal a termelési kapacitás jelentős bővítésére.

Mint azt már korábban is említettük cikkeinkben, az idei év nehézségei rávilágítottak arra, hogy az agrár szektor, de különösen az élelmiszeripar gyors és nagy léptékű fejlesztése lehet a kulcsa a gazdasági szuverenitás nagyfokú megőrzésének és a nemzeti értékek maximális kiaknázásának.

Előremutató az a kezdeményezés, hogy a fejlesztések során nem kizárólag a jelentős, nagy szabású piaci szereplők, de a legkisebbek is új, eddig nem látott lehetőségekhez juthatnak.

Ennek köszönhetően a gazdaság ezen szektora gyökerestül épülhet újjá, és olyan fejlődésen mehet keresztül, mely alapjaiban változtatja meg az eddigi működési környezetet és a lehetőségek kihasználtságának fokát csúcsra járathatja.

A változások jelentős mértékben érintik a Krimzon Kft működését is, hiszen a korábbiakban is számos vállalkozás bővülési és fejlődési terveit sikerült segítenünk megvalósítani.

Az új törvényi háttér azonban még szélesebb körben enged teret a fejlesztéseknek, új lehetőségeknek nyit kaput, amelyek megvalósításában, mint eddig is, oroszlánrészt vállalunk majd.

A Krimzon Kft nagy múlttal rendelkezik nem csak a zöldség és gyümölcs import, de a mezőgazdasági kis és nagy gépek, valamint teljes gépsorok forgalmazásában is.

Nem csak a mezőgazdasági gépek beszerzésében, de a fejlesztések teljes megtervezésében, a finanszírozási terv összeállításában, valamint a papírmunka elintézésében, a későbbi beállításokban és a szervízben is segítségére vagyunk megrendelőinknek.

Új szolgáltatásként az idei évtől széles körű, és magas minőségű palánta választékunkkal is várjuk a mezőgazdaságban tevékenykedők jelentkezését!

A Krimzon Kft évtizedek óta áll a magyar agrár és kereskedelmi szektor szolgálatára, folyamatos és dinamikus növekedés jellemzi tevékenységünket és számos nagyszabású jövőben cél megvalósítása áll még előttünk.

Mi nem elégszünk meg a középszerűvel, kizárólag a legjobb minőséget nyújtjuk minden partnerünknek úgy a termékekben, mint szolgáltatásainkat illetően.

Készséggel állunk rendelkezésére minden érdeklődőnknek deszki telep helyünkön, valamint a weboldalon található minden elérhetőségünkön!

Fogadjuk együtt az újításokat és éljünk együtt az új lehetőségekkel!

Vissza

Kapcsolódó bejegyzések

Mezőgazdasági gépek, zöldség és gyümölcs feldolgozó gépek, zöldség gyümölcs nagykereskedelem és palánta forgalmazás. 

MICHALAK MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK KIZÁRÓLAGOS MAGYARORSZÁGI FORGALMAZÓJA.

Elérhetőség

+36-30/559-1552

OFFICE@KRIMZON.EU

1071 BUDAPEST, DEMBINSZKY U. 38/III 28

Levelezési cím

6772. Deszk. Széchényi István 51/b

Telephely
Kérjük, amennyiben szöveg elírást, vagy technikai problémát tapasztal, jelezze: Bakó Krisztián. Online marketing specialista