MEZŐGAZDASÁG, AGRÁR HÍREK, CIKKEK, ÉRDEKESÉGEK

Komoly támogatásra számíthat, ha ilyen növényt termeszt. Kincstári közlemény

Komoly támogatásra számíthat, ha ilyen növényt termeszt. Kincstári közlemény

A módosítás a már benyújtott támogatási kérelem (elektronikus űrlap) újbóli megnyitásával, az azokban megadott adatok javításával történhet.

Az idei évben is lehetőség nyílik a karácsonyfa-ültetvények után igénybe vehető átmeneti támogatási kérelem benyújtására a 29/2022. számú kincstári közlemény alapján.

 

A 37/2020 AM rendelet szerint vissza nem térítendő, átmeneti támogatást igényelhetnek azok az ügyfelek, akik a rendelet 1.§ 5. pontja szerinti karácsonyfa-ültetvénnyel rendelkező karácsonyfa-termesztők.

 

Az idei évben is lehetőség nyílik a karácsonyfa-ültetvények után igénybe vehető átmeneti támogatási kérelem benyújtására - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

Az átmeneti támogatás alapját a kérelmező a támogatási kérelmében hektárban feltüntetett és fenyőnövénnyel ténylegesen fedett karácsonyfa-ültetvény nagysága adja.

 

Az átmeneti támogatás mértéke hektáronként legfeljebb 73 ezer forint lehet.

tamogatas krimzon kft 1

Ez azonban csak azzal a kikötéssel igényelhető, hogy a támogatás nem haladhatja meg a kérelmező és a vele kapcsolt vállalkozásnak minősülő vállalkozás részére rendelkezésre álló, a 20/2020. (VI. 19.) AM rendelet 3. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott értékhatárt.

 

A támogatási kérelem ügyfélkapun keresztül a Magyar Államkincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapján 2022. április 15. 00:00:00 és április 30. 23:59:59 helyett május 2-án 23:59:59 között, az Elektronikus kérelemkezelés → Válságkezelő Program Átmeneti Támogatások → Válságkezelő Program - Karácsonyfa-ültetvények után igénybe vehető támogatás menüponton keresztül nyújtható be.

A támogatási kérelem módosítására a benyújtását követő naptól számított két napon belül, de legkésőbb a benyújtási határidő végéig, azaz 2022. május 2-án 23:59:59-ig van lehetőség. 

A módosítás a már benyújtott támogatási kérelem (elektronikus űrlap) újbóli megnyitásával, az azokban megadott adatok javításával történhet.

 

Forrás: www.agrarszektor.hu

Vissza

Kapcsolódó bejegyzések

Mezőgazdasági gépek, zöldség és gyümölcs feldolgozó gépek, zöldség gyümölcs nagykereskedelem és palánta forgalmazás. 

MICHALAK MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK KIZÁRÓLAGOS MAGYARORSZÁGI FORGALMAZÓJA.

Elérhetőség

+36-30/559-1552

OFFICE@KRIMZON.EU

1071 BUDAPEST, DEMBINSZKY U. 38/III 28

Levelezési cím

6772. Deszk. Széchényi István 51/b

Telephely
Kérjük, amennyiben szöveg elírást, vagy technikai problémát tapasztal, jelezze: Bakó Krisztián. Online marketing specialista