MEZŐGAZDASÁG, AGRÁR HÍREK, CIKKEK, ÉRDEKESÉGEK

NAGYOBB SZÜKSÉG VAN AZ IMPORT ÁRURA, MINT VALAHA!

NAGYOBB SZÜKSÉG VAN AZ IMPORT ÁRURA, MINT VALAHA!

Egy laikusként – érthető módon – teljesen felfoghatatlan, hogy hogyan mentek így el az árak, de ha valaki kicsit átlátja a piaci helyzetet, könnyen érthetővé válik ez az extrém drágulás. Ami mindenkit sokkolt: közel 1000 Ft egy kiló alma a piacon!

Nagyobb szükség van az import árura, mint valaha!

 

Idén már mindenki a szívéhez kapott többször is a cseresznye és meggy árának láttán, de úgy tűnik, újabb alap gyümölcs válik luxuscikké a magyar piacokon.

 

Az almát szinte mindenki szereti, és hazánkban az egyik alap gyümölcsfélének is számít, méltán kíséri hát felháborodás a rettentően elrugaszkodott árakat.

Fogyasztói szemmel elképesztő, hogy egy kilo, hazánkban termett almáért jelenleg kétszer annyit kell fizetnünk, mint ugyan ennyi banánért, amit szinte 100%, hogy importáltak a hazai piacokra.

Egy laikusként – érthető módon – teljesen felfoghatatlan, hogy hogyan mentek így el az árak, de ha valaki kicsit átlátja a piaci helyzetet, könnyen érthetővé válik ez az extrém drágulás.

Nem csak a piaci helyzetre rendkívül negatívan ható világjárvány okozza ugyan is a problémát, a dolog ennél sokkal összetettebb.

Bár kétségtelen, hogy az ebből fakadó kereskedelmi kieséseket pótolniuk kell a gazdáknak és a kereskedőknek is, de az árváltozás hatalmas indikálója még az idei szélsőséges időjárás is.

Nemzetközi viszonylatban az idei termés összessége nagyjából ugyan annyira tehető, mint a tavalyi, de kishazánkban legalább 50 tonnával kevesebb termés várható.

Emellett lényegi szempont az is, hogy a tartalékok is elfogytak, így lényegesen kevesebbet tudnak a termelők értékesíteni ebből a gyümölcsből, mint az ezt megelőző időszakokban.

Valahogy be kell hát hozni a termelésbe, szállításba, tárolásba, és kereskedelembe fektetett időt, energiát és pénzt, és ennek jelenleg nincsen más módja, mint a rendkívül extrém áremelkedés.

Az előrejelzések szerint nem is igen lesz a közeljövőben konszolidáció, mindenkit arra bíztnak a hivatalos fórumokon, hogy szokjon hozzá a magas gyümölcs árakhoz.

Ez persze tökéletesen szembe megy azzal a filozófiával, hogy folytassunk egészséges, növényi tápanyagokban és rostokban gazdag táplálkozást, hiszen ennek elengedhetetlen része lenne a gyümölcs vásárlás, de ezt egyre kevesebben engedhetik meg maguknak.

Egy dolog azonban biztos: a jó minőségű, külföldről importált termékek szerepe most már megkérdőjelezhetetlen.

Beláthatóan a behozott gyümölcsök fogják kiegyenlíteni a rendkívül hiányos és elrugaszkodott áru hazai termések okozta piaci helyzetet.

Mi, a Krimzonnál már a 90-es évek óta folytatunk zöldség és gyümölcs import tevékenységet, nagy tételben, így ott vagyunk termékeinkkel az ország szinte minden piacán.

Tapasztalatunk szerint az álltalunk külföldről behozott gyümölcsök minősége kiváló, nem marad el az itthon termelt gyümölcsökétől, ami sokszor ellenérvként merül fel a külföldi áruval szemben. 

Kiterjedt kapcsolati hálónknak köszönhetően szinte bármilyen gyümölcsöt vagy zöldséget be tudunk szerezni, így nem fogjuk a hagyni, hogy a magyar emberek friss, jó minőségű és egészséges táplálék nélkül maradjanak. 

Kapacitásaink rendkívül nagyok, így lehetőségek tárházát tudjuk biztosítani a magyar kereskedőknek.

Igyekszünk minden erőnkkel elérni, hogy a piacokon, az emberek számára elérhető lehetőségek ne korlátozódjanak a magyar gazdaság nehézségekbe ütköző kereteire.

 

És hogy mi lesz a jövő?

 

Ez teljességgel kiszámíthatatlan, hiszen a termesztést, mint korábban írtuk, nem csak a gazdasági környezet, de az időjárás is rendkívül nagyban befolyásolja.

Az azonban biztos és megkérdőjelezhetetlen, hogy a Krimzon Kft nem fogja a magyar piacot elérhető gyümölcsök és zöldségek nélkül hagyni!

Vissza

Kapcsolódó bejegyzések

Mezőgazdasági gépek, zöldség és gyümölcs feldolgozó gépek, zöldség gyümölcs nagykereskedelem és palánta forgalmazás. 

MICHALAK MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK KIZÁRÓLAGOS MAGYARORSZÁGI FORGALMAZÓJA.

Elérhetőség

+36-30/559-1552

OFFICE@KRIMZON.EU

1071 BUDAPEST, DEMBINSZKY U. 38/III 28

Levelezési cím

6772. Deszk. Széchényi István 51/b

Telephely
Kérjük, amennyiben szöveg elírást, vagy technikai problémát tapasztal, jelezze: Bakó Krisztián. Online marketing specialista