MEZŐGAZDASÁG, AGRÁR HÍREK, CIKKEK, ÉRDEKESÉGEK

ŰRTECHNOLÓGIA A MEZŐGAZDASÁGBAN? EZ NEM EGY SCI-FI, HAMAROSAN MEGTÖRTÉNHET!

ŰRTECHNOLÓGIA A MEZŐGAZDASÁGBAN? EZ NEM EGY SCI-FI, HAMAROSAN MEGTÖRTÉNHET!

Űrtechnológia a mezőgazdaságban? Ez nem egy Sci-fi, hamarosan megtörténhet! Mivel a mezőgazdaság bolygónk egyik legfontosabb iparága, teljesen természetes, hogy nagyszabású fejlesztések és kutatások állnak annak szolgálatában, hogy ez az ágazat a lehető leggyorsabb ütemben fejlődjön

Már nem újdonság számunkra a robot vezérelte munkagép, vagy a génmanipuláció útján előállított élelmiszer, de az oroszok most egy olyan forradalmi lépésre készülnek, mely az egész szektort alapjaiban változtathatja meg.

 

Az oroszországi Szamara egyetem kutatói ugyanis egy olyan technológia bevezetését fejlesztik és kutatják jelenleg a mezőgazdaságba, amit eddig a Mars bolygó felszínének kutatására és a világegyetem felfedezésére használtak.

 

Az úgynevezett hiperspektrométer képes rá, hogy távolról is felmérje a talaj nedvesség tartalmát, pontos jelentés adjon a termés minőségéről és lokalizálja az esetlegesen felmerülő növényi betegségeket.

Első lépésben egy, a műholdra csatlakoztatható formával próbálkoztak, de az adatok begyűjtésének időigényessége indokolta, hogy tovább fejlesszék a technikát és földi érzékelőket hozzanak létre.

Ennek végeredményeképpen a földi hiperspektrális kamera egy hagyományos kamerára emlékeztet majd használatában, de az általa készített képek messze felülmúlják a szabad szemmel látható és beazonosítható adatokat.

A rengeteg adat pedig új technológiák bevezetését is lehetővé teszi, ami a mezőgazdaság jelenlegi technikai állapotát és fejlettségét az égbe is repítheti.

Mit szólnánk például egy olyan öntözőrendszerhez, mely felméri a talaj nedvességtartalmát, és ennek tükrében dönti el, hogy szükség van-e az öntözésre, és ha igen, akkor mikor?

Olyan távlatok ezek, melyek nem csak a munka megkönnyítésében, de a termés növekedésében is nagy szerepet játszhatnak, és akár 25%-os növekedést is jelenthetnek a termékmennyiséget illetően, akár már az első évben.

Bár bizonyára felmerül a logikus feltételezés, hogy egy ilyen technológia költsége az átlag gazdaságok számára megfizethetetlen lesz, azonban a tervek szerint a lehető legszélesebb körben kívánják a rendszert elérhetővé tenni, így az árképzére és a bekerülési költség minimalizálására is különleges figyelmet fordítanak.

A négy éves kutatás már meg is kezdődött, a tudósok már megszerezték az engedélyt, hogy a környékbeli gazdaságokban teszteljék innovációjukat.

És ha sikerül a támogatásokat okosan és hatékonyan felhasználni, a közeljövőben akár számunkra is elérhetővé válik egy olyan technológia, melyről eddig csak álmodhattunk, és amely megoldhatja a gazdálkodással együtt járó nehézségek és problémák többségét.

De addig is, míg ez az új csúcs technika nem ér el hozzánk, a hagyományos gépek erejét kell kihasználnunk gazdálkodás során.

A Krimzon kft több, mint két évtizede segíti hatékonyan a magyar gazdaságok fejlődését és aktív szerepet vállal a gépesítéssel együtt járó bővítésekben.

Nem csak a gépek beszerzésében, de finanszírozás megtervezésében és kivitelezésében, valamint a gépek összehangolásában, beállításában és későbbi esetleges szervízelésében is aktív szerepet tudunk vállalni.

Várjuk hát szeretettel mindazok megkeresését, akik megvalósítanák fejlesztési terveiket egy megbízható, kiszámítható, tapasztalt és korrekt vállalkozás segítségével.

Deszki telep helyünkön, vagy a weboldalunkon található elérhetőségeinken  mindig elérhetőek vagyunk a magyar gazdaságok számára.

És ha űrtechnológiával még nem is, de a legmodernebb és legkifizetődőbb technikák széles választékával szolgálhatunk, akár új, akár használt gépekről essen szó.

Fejleszd te is vállalkozásod egy méltó partnerrel!

Válassz minket, és mi megvalósítjuk akár a legmerészebb elképzeléseidet is!

Vissza

Kapcsolódó bejegyzések

Mezőgazdasági gépek, zöldség és gyümölcs feldolgozó gépek, zöldség gyümölcs nagykereskedelem és palánta forgalmazás. 

MICHALAK MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK KIZÁRÓLAGOS MAGYARORSZÁGI FORGALMAZÓJA.

Elérhetőség

+36-30/559-1552

OFFICE@KRIMZON.EU

1071 BUDAPEST, DEMBINSZKY U. 38/III 28

Levelezési cím

6772. Deszk. Széchényi István 51/b

Telephely
Kérjük, amennyiben szöveg elírást, vagy technikai problémát tapasztal, jelezze: Bakó Krisztián. Online marketing specialista