MEZŐGAZDASÁG, AGRÁR HÍREK, CIKKEK, ÉRDEKESÉGEK

A TECHNIKAI FEJLŐDÉS NEM CSAK SZÜKSÉGES, DE LASSAN MÁR ELENGEDHETETLEN A MEZŐGAZDASÁGBAN IS!

A TECHNIKAI FEJLŐDÉS NEM CSAK SZÜKSÉGES, DE LASSAN MÁR ELENGEDHETETLEN A MEZŐGAZDASÁGBAN IS!

A technikai fejlődés nem csak szükséges, de lassan már elengedhetetlen a mezőgazdaságban is! A mezőgazdaság a világ egyik legfontosabb iparága, hiszen az élelmiszer előállítása az emberiség fenntartásának kulcsa.

Mivel évről évre többen élünk a Földön, élelmiszerből is egyre többre van szükség, ez pedig folyamatos fejlődésre ösztönzi az ágazatot.

 

 

A környezeti hatások kiszámíthatatlanságát - mint az eső és aszály, a váratlan, de rendkívül káros viharok, vagy a hőmérséklet rendkívüli mértékű változása – is próbálják a lehető legjobban kiküszöbölni a gazdák, emellett pedig olyan új élelmiszertermelési technológiák kifejlesztésén is dolgoznak, mely sokkal nagyobb volumenű, de egyben kevésbé kockázatos termelést tesz lehetővé.

 

Már korábban írtunk a mesterséges intelligenciával működtetett traktorok megjelenéséről, de a friss hírek szerint Amerikában egy ezen is túl menő, még forradalmibb újítást kutatnak.

Az elképzelés az, hogy a jövő farmja teljességgel automatizált és mesterséges intelligencia által vezérelt.

Ennek a célnak érdekében létre is hoztak az Illinois egyetemen egy teljesen új intézetet az AIFARMS-t, me lynek a National Artificial Intelligence Research Institutes máris 20 millió dollárt, azaz közel 6 milliárd forintot adományozott kutatási kiterjesztéséhez.

Az intézet a mesterséges intelligenciák lehetséges szerepét kutatja a jövő mezőgazdasága, és annak ellenállóképessége, igazgatása és fenntarthatósága vonatkozásában, és a cél érdekében a Nemzeti Tudományos alap, az amerikai mezőgazdasági minisztérium és az élelmiszerügyi intézet is be fog szállni a kutatásokba.

Céljukul azt tűzték ki, hogy egy olyan teljességgel mesterséges intelligencia-vezérelt gazdaságot hozhassanak létre, amely az átlagos gazdák számára is elérhetővé válik idővel, és rendkívüli profitnövekedést jelenthet számukra, miközben minimalizálja a környezeti káros hatásokat.

Bár Magyarország mezőgazdasága még elmarad ettől a színvonaltól, ugyanakkor a fejlesztésbe és korszerűsítésbe való befektetéseket itt is fontosnak tartja az állam és a szakmai szervezetek.

Ennek érdekében és a válság okozta speciális helyzet következtében új, az eddigi gyakorlattal nem megegyező pénzügyi termékek bevezetését tették lehetővé, mellyel a gazdák nagy része szinte azonnal élt.

A legtöbb bank most különös figyelmet szentel az agrár szektorra, hiszen az itt szóba kerülő fejlesztések és beruházások olyan nagy volumenű összegeket jelentenek, melyeket a gazdák szinte kivétel nélkül csak külső forrásból igénybe vett tőkéből tudnak fedezni.

Az is tény azonban, hogy ezek a befektetések hamar megtérülnek, ha a fejlesztés pontos megtervezése és kivitelezése optimálisan van végrehajtva.

Ha mesterséges intelligencia bevezetésében nem is, de az agrár vállalkozások hatékony fejlesztésében és annak finanszírozásában is szakértő segítséget tud nyújtani a Krimzon Kft.

Rendkívül széles körű tapasztalattal rendelkezünk a mezőgazdasági kis és nagy gépek beszerzésében és munkába állításában, akár komplex gépsorok megtervezésében és kialakításában, sok magyar gazda legnagyobb megelégedésére.

Fordulj hozzánk bizalommal, ha kisebb, vagy nagyobb volumenű fejlesztést tervezel vállalkozásodban, és jól jönne egy olyan segítség, mely végig vezet az egész folyamaton.

Nálunk a fejlesztések kitalálásától, a pénzügyi tervezeten át a kivitelezésig és a későbbi szervízig és karbantartásig minden részfolyamatban hathatós segítségre számíthatsz. 

Ugyan a teljesen automatizált jövőre még várnunk kell egy keveset, de a hatékonyság érdekében történő gépesítés a magyar gazdaság jelene, és minden nemű befektetést megér, ha növekszik a termény mennyisége, minősége, de eközben csökken a befektetett tőke és energia.

Keress minket bizalommal, hogy segíthessünk megtervezni és véghez vinni a te vállalkozásod optimális fejlesztését is!

Vissza

Kapcsolódó bejegyzések

Mezőgazdasági gépek, zöldség és gyümölcs feldolgozó gépek, zöldség gyümölcs nagykereskedelem és palánta forgalmazás. 

MICHALAK MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK KIZÁRÓLAGOS MAGYARORSZÁGI FORGALMAZÓJA.

Elérhetőség

+36-30/559-1552

OFFICE@KRIMZON.EU

1071 BUDAPEST, DEMBINSZKY U. 38/III 28

Levelezési cím

6772. Deszk. Széchényi István 51/b

Telephely
Kérjük, amennyiben szöveg elírást, vagy technikai problémát tapasztal, jelezze: Bakó Krisztián. Online marketing specialista