MEZŐGAZDASÁG, AGRÁR HÍREK, CIKKEK, ÉRDEKESÉGEK

A ROBOTKOMBÁJNOK ÁTVESZIK AZ URALMAT!

A ROBOTKOMBÁJNOK ÁTVESZIK AZ URALMAT!

A robotkombájnok átveszik az uralmat! Felröppent a hír, miszerint Oroszország a világon elsőként, robot technológia által vezérelt kombájnokkal szereli fel bizonyos tartományainak mezőgazdaságát, egy vadonatúj projekt keretében.

A „Cognitive Agro Pilot” névre keresztelt technológia elsőként a Rusagro cég bevezetésében kerül az ágazatba, kiterjesztve elsőként, 242, a cég által használt munkagépre, és ha beválik, akár közel tízezer mezőgazdasági gépet is érinthet a modernizációs törekvés.

 

Hosszú távú célként tűzték ki a projekt sikeressége esetén, hogy a teljes orosz mezőgazdaságot ellátják ezekkel az új fejlesztésű robot technológiával ellátott munkagépekkel.

 

A cél természetesen a hosszútávú költségcsökkentés, a hibák minimalizálása, és a pontosabb betakarítás, amit a multifunkcionális gépek segítségével, a tervek szerint könnyen el is érnek majd.

A robotizációs és automatizált, sokszor akár mesterséges intelligenciák által vezérelt gépek filozófiája egyben rendkívüli és ijesztő.

Miközben fantasztikus könnyebbségeket, modern újításokat hoz magával a fejlődés, és új kapukat nyit meg, addig elgondolkodtató az emberi munkaerő mivoltának teljes hanyatlása.

Persze, sok időnek kell még eltelni ahhoz, hogy a gépek teljesen kiszorítsák az embereket a munka piacáról, de a fejlődés iránya erre felé tendál, és jobb, ha már fejben felkészülünk arra a forgatókönyve is, melyben a robotizált gépek végzik szinte az összes fizikai munkát.

Persze, nagyszerű, a munkát és fejlődést nagy mértékben megkönnyítő, de még emberek által beprogramozott és vezérelt gépeket most is bevonhatunk a termelésbe és az aratásba.

Az orosz fejlesztés sem szorítja még ki teljességgel az emberi közrehatást, a gazdák beavatkozhatnak a robotizált gépek munkájába, és elérhetőek ember által vezérelt, de könnyítésekkel teli funkciók is ezeknél a gépeknél.

Magyarországon azonmban még jó ideig a hagyományos gépsorok szolgálnak segítségül a gazdáknak, viszont egy optimálisan összehangolt gépsor rendkívül nagy anyagi terhet vehet le az agrár vállalkozók válláról, miközben jó minőségű, gyors és precíz munkát végez el egy ilyen rendszer.

Természetesen ennek összeállításához, megtervezéséhez, a gépek kiválasztásához, finanszírozásához, azok beüzemeléséhez és szervizeléséhez, nem árt, ha profi segítség áll a gazda rendelkezésére, és itt jön képbe a Krimzon Kft.

Vállaljuk új és használt, kiváló minőségű, import munkagépek beszerzését, beüzemelését szervízgaranciával, valamint a finanszírozási kérdésekben is professzionális segítséget tudunk nyújtani, legyen szó hitel vagy lízing konstrukcióról vagy pályázatokról egyaránt! 

Sok éves tapasztalat és rendkívül sok elégedett ügyfél áll a Krimzon mögött, ami szavatolja, hogy velünk minden gazda csak nyerhet a közösen véghez vitt fejlesztések során. 

Az agrár vállalkozások folyamatos fejlődése a gazdaság fontos és szerves része, így minden egyes szereplőnek egyénileg is nagy hangsúlyt kell fektetni ennek leggördülékenyebb és előremutató megvalósítására.

És bár nagy valószínűséggel Magyarországon csak évek, vagy akár évtizedek múlva válik aktuálissá egy ekkora technológiai ugrás, mint a robotizált munkagépek széles körű bevezetése, ennek ellenére a jelenlegi lehetőségek maximális kihasználása is már óriási minőségi, mennyiségi és színvonalbeli ugrást jelent a gazdák számára.

Összességében elmondható, hogy a fejlődés megállíthatatlan, és talán most még számunkra elképzelhetetlen szinteket is döntöget, a nem is olyan távoli jövőben.

Aki pedig a jelenben készül fejlesztések megvalósítására, keressen minket, hogy minden szakértelmünket és tapasztalatunkat latba vetve segíthessünk megvalósítani, az akár nagyszabású, akár kisebb volumenű terveket.

Vissza

Kapcsolódó bejegyzések

Mezőgazdasági gépek, zöldség és gyümölcs feldolgozó gépek, zöldség gyümölcs nagykereskedelem és palánta forgalmazás. 

MICHALAK MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK KIZÁRÓLAGOS MAGYARORSZÁGI FORGALMAZÓJA.

Elérhetőség

+36-30/559-1552

OFFICE@KRIMZON.EU

1071 BUDAPEST, DEMBINSZKY U. 38/III 28

Levelezési cím

6772. Deszk. Széchényi István 51/b

Telephely
Kérjük, amennyiben szöveg elírást, vagy technikai problémát tapasztal, jelezze: Bakó Krisztián. Online marketing specialista